Konservative ser Skat rykke sig i den »rigtige« retning

»Det er omend et lille så et rigtigt skridt på vejen, fordi Skatterådet fremadrettet uvildigt kan gå ind i de principielle sager. Men det grundlæggende problem hjælper det ikke på,« siger han og forlanger, der bliver lavet en uvildig undersøgelse af Skats arbejdsmetoder, som den forhenværende minister har døbt bøllemetoder.

I den seneste tid er Skat blevet kritiseret fra flere kanter for at gå over stregen, når staten skal indkassere sit tilgodehavende hos borgerne. Det har fået skatteminister Holger K. Nielsen (SF) til at iværksætte en intern redegørelse af forholdene i Skat.

Derudover skal landets øverste skattemyndighed, Skatterådet, ifølge Politiken fredag fremover vurdere »ret og rimelighed« i de store, principielle skattesager og rådgive Skat i fortolkningen af uklare lovregler.

Det skal give borgere og virksomheder den størst mulige retssikkerhed i skattesystemet, fastslår Skats direktør, Jesper Rønnow Simonsen.

»Uanset hvor uenige vi er i den kritik, der rettes mod Skat, så må vi bare forholde os til den og gøre vores arbejde endnu bedre. Et skridt på vejen er at lade Skatterådet vurdere de skæve og principielle problemstillinger, så vi på den måde får en ekstra uvildig vurdering af vores arbejde,« siger han til Politiken.

Direktøren fastslår, at ansatte i Skat har fået tydelig besked om, at dårlig opførsel i embedet ikke bliver tolereret.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip