Konservative skynder på regeringen i finanslovsforhandlinger

Skrevet af admin

08/11/2015

Dagens topnyheder

Det går for langsomt frem i forhandlingerne om finansloven for 2016.

Det mener De Konservative, der er ved at miste tålmodigheden, og opfordrer regeringen til at træde i karakter.

- Vi står helt stille i forhandlingerne, der er masser af snak, men vi mangler konkret handling.

- En ansvarlig regering må gøre noget ved, at vi står stille i forhandlingerne. Det er jo ikke alle os andre, der bare skal rykke os, det er regeringens ansvar at vi kommer videre, siger partiets formand, Søren Pape Poulsen.

Han opfordrer regeringen til at indkalde de resterende partier forhandlingerne, Liberal Alliance, Konservative og Dansk Folkeparti, hver for sig i stedet for de nuværende fælles forhandlinger. Det skal ifølge formanden ske for at finde ud af, hvor de forskellige partier kan finde fælles forståelse.

- Jeg tror med fordel, at finansministeren kan indkalde til nogle bilaterale samtaler. Det er sådan, vi kan komme et skridt videre på nuværende tidspunkt, siger Søren Pape Poulsen.

Mandag er der indtil videre ikke planlagt forhandlinger om finansloven, og afstemningen om retsforbeholdet den 3. december rykker tættere på.

De sidste tre uger før folkeafstemningen skal nemlig bruges på at føre valgkamp, så finanslovsforhandlingerne skal gerne være afsluttet i løbet af næste uge.

- Vi ville alle sammen være bedre tjent med, at vi får lavet en aftale, inden vi går ind i en valgkamp, siger Søren Pape Poulsen.

En af knudepunkterne i finanslovsforhandlingerne er, at forhandlingerne om en kommende politiaftale, der skal tilføre flere ressourcer til politiet, går for langsomt.

- Forhandlingerne om politiet går isoleret set også noget trægt. Der er mange papirer, der bliver fremlagt og mange gode snakke. Men vi skulle simpelthen se at få svesken på disken og komme videre.

Regeringen har på forhånd meddelt, at der er en pulje på 1,7 milliarder kroner at rafle om ved forhandlingerne, hvis ellers regeringens øvrige ønsker om flere penge til blandt andet sundhedsområdet går igennem.

/ritzau/