Konservative stejler over udsigt til flere offentlige investeringer

Det er den klare melding fra de Konservatives finansordfører, Mike Legarth (K), der mener, at regeringen kan skabe flere job ved at investere andre stede.

»Der er allerede fremskyndet mange offentlige investeringer, så vi mener ikke, at det er det rigtige instrument at bruge,« siger Mike Legarth.

Ifølge Berlingskes oplysninger vil regeringen øge de offentlige investeringer i 2014 med samlet set tre milliarder kroner i forhold til 2013. Det sker blandt andet gennem en ny anlægsreserve på en milliard kroner.

Men pengene kan bruges bedre, understreger Mike Legarth.

»Hvis der er penge til overs, synes vi, at de skulle bruges direkte på virksomhederne til at sænke skatter og afgifter for dem. Det ville gøre noget direkte for jobskabelsen. Stopklodser og barrierer for danske virksomheder skal fjernes, så de bliver stærkere i konkurrencen mod andre. Vi skal være sikre på, at væksten kommer i Danmark,« siger finansordføreren.

Pengene fra den nye anlægsreserve vil blandt andet blive brugt til motorvejen mellem Herning og Holstebro, en ny delvist brugerbetalt forbindelse over Roskilde Fjord ved Frederikssund og etablering af en ny baneforbindelse til Aalborg lufthavn.

Ifølge Mike Legarth giver det ikke en øjeblikkelig mærkbar effekt, når man investerer i infrastruktur.

»Infrastrukturinvesteringer er ikke så tosset, men kun det næstbedste. Der er flere udfordringer ved det. For det første er der som regel en lang planlægningsfase, så man gør ikke noget ved det her og nu. Vi vil gerne have en effekt her og nu. Det er nu, der er krise. Det er nu, der er behov for at gøre noget. Der er også en udbudsrunde, så man kan ikke være helt sikker på, at danske virksomheder får opgaven,« siger han.

Regeringen præsenterer sit finanslovudspil tirsdag klokken 11.

Dagens Gossip