Konservative støtter næse til regeringen i landbrugssag

Det bliver med opbakning fra De Konservative, at regeringen tildeles en stor næse for at tilbageholde advarsler i sagen om landbrugspakken. Det siger landbrugsordfører Rasmus Jarlov (K).

- Vi er enige i, at regeringen skal have en kritik, fordi den ikke ville fremlægge de rigtige oplysninger i landbrugspakken. Det har været et kæmpestort og unødvendigt slagsmål, for de oplysninger burde regeringen have lagt frem fra starten, siger Rasmus Jarlov.

Dansk Folkeparti og De Konservative har opbakning fra rød blok til kritikken af, at regeringen kommunikerede én ting ud på de indre linjer og en anden til Folketinget.

Sagen er på ny blusset op efter afsløringen af, at regeringen har tilbageholdt advarsler i sagen om landbrugspakken. Den tillader landmænd at udlede mere kvælstof - en beslutning, som risikerer at få det røde kort af EU-Kommissionen.

Regeringens egne embedsmænd advarede internt om, at "der er en betydelig risiko for, at EU-Kommissionen vil forholde sig kritisk" over for tal i landbrugspakken.

Men til Folketinget samme dag stod der, at det er "vurderingen, at Danmark overholder sine EU-retlige forpligtigelser".

- Det er meget vigtigt, at vi i Folketinget får rigtige oplysninger. Regeringen har ikke villet give de rigtige kvælstoftal.

- Derfor har vi haft det meget store slagsmål, hvor det har været utrolig tungt at få regeringen til at fremlægge de rigtige tal. Det er ikke i orden, og derfor får regeringen en kritik i dag, siger Rasmus Jarlov.

Desuden har rød blok og Dansk Folkeparti klaget til præsidiet, som er Folketingets øverste ledelse.

De er utilfredse med, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ikke møder op i det samråd, som han er indkaldt til. I stedet henviser han til miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V).

Konservative vil ikke afvise at støtte op om klagen, men har endnu ikke set formuleringen og afventer derfor.

/ritzau/

Dagens Gossip