Konservative: Stop straks skatterøveri ved højlys dag

Skrevet af admin

04/04/2016

Dagens topnyheder

Der skal straks sættes et stop for, at rige danskere og selskaber laver skattesvindel gennem selskabet Mossack Fonseca i Panama, som beskrevet af DR søndag i "Det store skattelæk", der bygger på et massivt læk til talrige internationale medier.

Det kræver De Konservatives skatteordfører, Brian Mikkelsen.

- Det er røveri ved højlys dag. Hårdtarbejdende danskere bliver jo snydt af, at nogle selskaber og privatpersoner flytter penge til fiktive selskaber i Panama. Det er dybt chokerende, siger Brian Mikkelsen.

Han vil dels styrke det internationale samarbejde for at stoppe skattesvindel i Panama, dels styrke skattekontrolloven i Danmark.

- Man skal have et bedre internationalt samarbejde, så man kan presse Panama. Selskaber får lov at fungere på stråmandsplan som fiktive selskaber. Man må presse Panama meget mere - diplomatisk og økonomisk, siger Brian Mikkelsen.

- Herhjemme kan vi stramme skattekontrolloven. Så man ikke bare kan flytte penge ud af Danmark uden at betale skat.

Nordea og Jysk Bank afviste i "Det store skattelæk", at de hjælper danskere eller selskaber med skattesnyd i Panama. Nordea oplyser, at banken i 2009 stoppede den praksis, mens Jyske Bank totalt afviser at være involveret.

Brian Mikkelsen vil ikke dømme bankerne.

- Man må undersøge det. Man er selvfølgelig ikke skyldig, før det er bevist, siger han.

Spørgsmål: - Fægter vi ikke i blinde? De nordiske lande har i årevis lavet aftaler med skattely om at få adgang til oplysninger om deres statsborgeres konti. Man er først kommet videre med læk om Luxembourg, Schweiz og nu Panama?

- Jo. Derfor skal vi nu træde lidt hårdere i pedalerne. Milliarder af kroner ryger udenom det danske samfund, som hårdtarbejdende danskere betaler i skat, siger Brian Mikelsen.

/ritzau/