Konservative: Thor Möger er politisk tonedøv

Det giver masser af arbejdspladser og penge i statskassen at fjerne skattefriheden for danskere, som arbejder i udlandet, mener skatteminister Thor Möger Pedersen (SF).

Men De Konservatives Brian Mikkelsen har ikke meget tilovers for den udmelding.

- Regeringen er fuldstændig politisk tonedøv over for de konsekvenser, deres lovforslag har i forhold til arbejdspladser og konkurrenceevnen, siger han til Newspaq.

- Alle de meldinger, vi får fra danske virksomheder går på, at det koster arbejderpladser, og at de ikke længere vil sende danske medarbejdere ud. I forvejen er dansk erhvervsliv under pres, siger han.

Ifølge skatteminister Thor Möger Pedersen giver afskaffelsen af skatterabatten for udstationerede medarbejdere et provenu på 265 millioner kroner.

- Det er penge, der bruges på at sænke skatten for alle i arbejde, hvilket samlet set betyder, at knap 16.000 flere kommer i beskæftigelse, skriver skatteministeren i en kronik i Berlinske.

Men det holder ikke, mener De Konservative, der selv var med til at vedtage skattereformen kort før sommerferien.

- Vi fik armen vredet om på ryggen, fordi vi ville have en skattereform med reelle skattelettelser for næsten otte milliarder kroner. Det står vi ved, men vi arbejder kraftigt for at fjernet den her del, siger Brian Mikkelsen.

Ifølge skatteministeren nyder cirka 5.000 udstationerede danskere godt af den hidtidige ordning med skattefrihed.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip