Konservative til kamp mod Skats bøllemetoder

Det fastslår de Konservative skatteordfører Brian Mikkelsen (K), der søndag har præsenteret en syvpunktsplan, som »skal bringe mere retfærdighed, proportionalitet og ligeværdighed ind i systemet«.

»Vi har brug for et retssikkerhedsværn for borgerne mod Skats bøllemetoder, og derfor kommer vi nu med disse syv konkrete forslag. For eksempel er det sådan i dag, at Skat har større beføjelser end politiet til at indhente personlige oplysninger om os alle sammen. Sådan skal det ikke blive ved med at være,« siger Brian Mikkelsen og uddyber:

»Skat kan uden forudgående retskendelse forlange teledata, rejseoplysninger og meget andet om privatpersoner fra virksomheder, hvis det skønnes af væsentlig betydning. Politiet derimod skal have en retskendelse, og det kan kun ske ved forbrydelser på seks års fængsel eller derover«.

Blandt de syv punkter i de Konservatives plan er »slut med dummebøder«.

»Jeg kan huske fra min tid som justitsminister (2008 til 2010, red.), hvor rockerbander gav dummebøder til caféer og andre, hvis de ikke betalte beskyttelsespenge. Ifølge skatterådsformanden jamen så bruger Skat simpelthen dummebøder for almindelige fodfejl. Og det skal vi have stoppet. Skat bulldozer folk, behandler folk forskelligt, indefryser advokatsalærer og fratager borgerne retten til at forsvare sig mod netop Skat,« fortæller Brian Mikkelsen.

Spørgsmål: Hvad er det mest grelle eksempel, du har kendskab til?

»Det er væltet ind med henvendelser både i aviserne og til mig personligt. Ét af de mest grelle eksempler er om en kvinde, som skyldte Skat penge ifølge Skat selv. Skat sad foran hende og sagde, at ’du skal betale skatten, ellers vi vil granske dig de næste fem år, anmelde sagen til politiet og måske få dig i aviserne’,« siger de Konservatives skatteordfører, der understreger, at Skat taber en tredjedel af sagerne ved skatteankenævnet og to tredjedele af sagerne ved vurderingsankenævnet.

Skatteminister Holger K. Nielsen (SF) siger i søndagens udgave af Politiken, at han vil have alle sten vendt, så tilliden til skattevæsenet genoprettes.

Dagens Gossip