Konservative ude af finansloven

De Konservatives formand, Lars Barfoed, slår nu fast, at De Konservative endegyldigt er ude af forhandlingerne om næste års finanslov.

Det Konservative Folkeparti afviser blankt at være med til at hæve personskatterne med 2,4 milliarder kroner for at finansiere afgiftslettelser, som regeringen har stillet som ultimatum for at være med i hovedaftalen om finansloven for 2013.

- Konservative bakker op om afgiftslettelser, men de skal finansieres gennem besparelser, så vi reelt sænker skattetrykket.

- Derfor er der ingen anden vej end at sige stop og konstatere, at regeringen tilsyneladende har smidt os ud af de centrale forhandlinger hos finansministeren, siger Lars Barfoed.

Udmeldingen kommer, efter at De Konservative sammen med Venstre var til forhandlinger om finansloven tirsdag hos finansminister Bjarne Corydon (S).

Efter mødet fastslog V og K, at de opfattede finansministerens udspil til de borgerlige partier som et ultimatum. Det ville de to oppositionspartier tænke over, men nu er tænkepausen slut for De Konservative.

- Regeringen vil pålægge borgerne yderligere skatter for milliarder. Det vil vi ganske enkelt ikke være med til. Vi har lige sat indkomstskatten ned i foråret, og vi medvirker ikke til at sætte den op igen om efteråret.

- Danmark har brug for nye arbejdspladser og fornyet håb på fremtiden. Det kræver reformer med lavere skatter, færre afgifter, mindre bureaukrati for borgere og virksomheder samt en mindre offentlig sektor.

- Men regeringen gør det modsatte og fører nu sin økonomiske politik sammen med den yderste venstrefløj, siger Lars Barfoed.

Dermed sigter han til, at regeringen nu formentlig vil finde sit flertal for finansloven med Enhedslisten.

Også Venstre har markeret, at partiet opfatter det, som om de er blevet smidt ud af forhandlingerne. Venstre har dog ikke officielt meddelt, at man er ude endnu.

- Vi har gjort alt for at komme regeringen i møde, siger den konservative partileder.

- Vi har foreslået konstruktive besparelser og stop for flere offentlige udgifter, der snildt kunne finansiere både en erhvervspakke, der ville fjerne fedt- og sukkerafgift, og en række tiltag til bekæmpelse af grænsehandlen.

- Alt sammen med hensigten om flere nye job i Danmark. Men regeringen har set rødt og vil kun tænke i nye skatter. Det skaber med garanti ingen job at hæve skatterne yderligere, siger Lars Barfoed.

De Konservative mødte op til forhandlingerne med ønsker om blandt andet at afskaffe fedt- og sukkerafgiften, bevare og udvide boligjobordningen, afskaffe arveafgiften og bekæmpet grænsehandlen ved at sætte afgifterne på øl og sodavand ned på tysk niveau.

 

Dagens Gossip