Konservative unge vil ikke i regering med Venstre

Blå blok står i samtlige meningsmålinger til et solidt flertal efter næste valg, men uanset hvor mange stemmer det i forvejen trængte parti får, så skal Konservative holde sig ude af regering, mener KU.

»De Konservative skal for alt i verden ikke i regeringen efter næste valg, lige meget hvor mange mandater partiet får. De Konservative skal lære af det, Dansk Folkeparti gjorde under VK-regeringen: Stå uden for regeringssamarbejdet og trække regeringens politik i den retning, man ønsker,« siger KU-formand Kristoffer Beck til magasinet Ræson.

Han mener, at de Konservative skal være en »borgerlig vagthund«, der uden et regeringsansvar hængende over hovedet kan trække Venstre i en mere højreorienteret retning.

»Hvis de Konservative indgår i en regering med Venstre, vil de uden tvivl blive mast af Venstres midtersøgende, politiske linje. De vil blive en borgerlig regerings svar på SF,« vurderer Kristoffer Beck.

Opfordringen til partitoppen kommer samtidig med, at erhvervs- og skatteordfører og tidligere økonomiminister, Brian Mikkelsen (K), stiller en klar betingelse til Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen (V), der i Berlingske kræver flere store reformer: Gå i gang med det samme, hvis du vinder magten - ellers bliver det uden de Konservative som regeringspartner.

»Vi har jo siddet ti år i regering med Venstre, hvor vi måtte slæbe dem til truget med dagpenge, efterløn og skattereform, så derfor vil vi fra første dag holde Venstre fast i, at der er brug for reformer for at være et velfærdssamfund også i fremtiden,« siger Brian Mikkelsen.

Han ønsker blandt andet selskabsskatten sænket til 15 procent og den højeste marginalskat på 50 procent.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip