Konservative venter på en udstrakt hånd

»Det er ministerens ret og pligt at lede forhandlingerne, og vi gik i går, da hun bad os om det. Hvis vi skal tilbage til forhandlingsbordet, må ministeren henvende sig og invitere os,« fastslår hun.

De Konservative fastholder, at de blev smidt ud under torsdagens forhandlinger. Men hvis ministeren inviterer, er de klar til at troppe op igen.

Torsdag opfordrede Christine Antorini partiet til at vende tilbage til forhandlingerne, men de Konservative står fast på, at de skal have en særskilt invitation.

»Ministeren bad os gå. Og jeg er endnu ikke blevet inviteret til nye forhandlinger,« siger Vivi Kier.

Den helt store strid i forhandlingerne er lektiecaféerne, som de Konservative er imod, da partiet ikke mener, børnene skal holdes i skolen til ud på eftermiddagen. Flere af de andre partier i forligskredsen har dog anført, at der ikke bliver tale om tvang ved at indføre lektiehjælp i folkeskolen.

Uden de Konservative kan de øvrige forligspartier ikke lande en reform på denne side af et valg, medmindre ministeren indbyder partiet til at være med i en delaftale om det, de er enige om. Efter næste valg kan et flertal så vælge at indføre obligatorisk lektiecafé uden de Konservative.

Og det kan være vejen frem, mener Vivi Kier.

»På det punkt står vores tilbud ved magt. Lad os gennemføre det, vi kan blive enige om, i stedet for at tage folkeskolen som gidsel, som de andre partier gør nu. Vi er enige om, at der skal mere disciplin i folkeskolen, lad os gennemføre det,« siger hun.

Medlem for Børne- og Undervisningsudvalget for Venstre, Karen Ellemann (V), genoptages forhandlingerne i Undervisningsministeriet klokken 9.30.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip