Konservative: Vi er stadig med i regeringsopløb

Krav om lavere grundskyld, mindre regeltyranni og nulvækst i den offentlige sektor har tilsyneladende ikke skræmt Danmarks formentlig kommende statsminister, Lars Løkke Rasmussen (V), fra at sondere terrænet hos den tidligere regeringsmakker, De Konservative.

Sådan tolker K-leder Søren Pape Poulsen i hvert fald udkommet af mandagens møde hos Løkke, der mandag formiddag i sin egenskab af kongelig undersøger fik mandat til at afsøge mulighederne for at danne en mindretalsregering.

- Jeg tror, der er mange møder endnu. Vi har i hvert fald sagt, at vi gerne kommer igen, hvis vi bliver indbudt, og det føler jeg mig overbevist om, at vi gør, siger Pape Poulsen efter mødet med Løkke.

- Mit mål er, at vi får mest mulig konservativ politik igennem, og så må vi se, om det er inden for eller uden for en regering.

Efter folketingsvalget torsdag har Løkke Rasmussen på opfordring fra Liberal Alliance brugt weekenden på at afdække, om han kunne danne en borgerlig flertalsregering. Men mandag konstaterede han, at det ikke lod sig gøre.

Det førte til en ny dronningerunde, der altså resulterede i, at Løkke nu prøver at finde ud af, om han kan få et eller flere af de borgerlige partier med i en Venstre-ledet regering.

Mange, herunder Søren Pape Poulsen selv, finder det mest oplagt, at Dansk Folkeparti, der er størst blandt de borgerlige partier, går med i regeringen.

- Det ville da give god mening, hvis de to store partier (Dansk Folkeparti og Venstre, red.) går i regering sammen, sagde han før mødet hos Løkke.

Men han understregede også, at Konservative ikke på forhånd vil afvise at gå i regering, selvom partiet er blevet Folketingets mindste med bare seks mandater.

- Vi er ikke sådan et parti, der står i et hjørne og kigger. Når vi bliver inviteret, så kommer vi. Jeg har bare sagt, at rejsen mod regeringsdeltagelse, den synes selvfølgelig lang for os.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip