Konservative vil af med boligskatter

De Konservative vil afskaffe boligskatterne og begynde med at begrænse grundskylden og ejendomsskatterne, når Folketinget til efteråret forhandler regeringens økonomiske 2025-plan om det økonomiske råderum de næste ti år..

Det siger De Konservatives leder, Søren Pape Poulsen, ved Folkemødet i Allinge, hvor han taler som den sidste partileder.

- Det vigtigste for os til efterårets reformforhandlinger er at få bugt med boligskatterne. For boligskatterne skaber utryghed om noget så vigtigt som de hjem, vi bor i. Det er den mest utrygskabende skat i Danmark, siger Søren Pape Poulsen.

Han glæder sig over, at De Konservative i år fik fastfrosset grundskylden på finansloven.

- Det er godt. For så oplever I borgere ikke, at der kommer stadig større regninger ind af brevsprækken. Men lad os være ærlige. Vi har jo kun stoppet blødningen, siger De Konservatives leder.

Han har ikke opgivet at fjerne topskatten for de højtlønnede samt sænke selskabsskatten. Men boligskatterne har den højeste prioritet for De Konservative ved efterårets forhandlinger, fastslår han.

- Men alt, der bidrager i en retning med mindre boligskat, vil vi arbejde aktivt for og indgå kompromisser om, siger Søren Pape Poulsen.

Han har besøgt mange børnefamilier og pensionister, som ikke kan blive boende i deres hus.

- For eksempel besøgte jeg Sebastian og hans familie i Lyngby. De overvejer, om de kan blive boende i deres hus. De har betalt for deres hus. De betaler skat af deres løn, siger Søren Pape Poulsen.

Han forsvarer også, at De Konservative ikke gik med til at købe 27 F-35 jagerfly.

- En aftale, der udsulter forsvaret. Derfor er vi imod den. Det er den korte version, siger Søren Pape Poulsen.

Hen mener, at aftalen reelt kun rummer 21 kampfly, fordi De Radikale kan blokere for at købe de sidste seks.

/ritzau/

Dagens Gossip