Konservative vil blokere kommuneaftale

Venstre-regeringen får ikke De konservatives opbakning til en aftale om kommunernes økonomi for 2016.

Partiet meddeler til Jyllands-Posten, at det vil stemme imod, fordi aftalen medfører stigende grundskyld for nogle boligejere.

- Når der er et borgerligt flertal, skylder vi at sende det signal til boligejerne, at nu bliver der sat en prop i det hul. Boligskatterne bør ikke stige under en borgerlig regering, siger finansordfører Brian Mikkelsen til avisen.

Aftalen vil ifølge Jyllands-Posten medføre, at boligejere, der på grund af boligskattestoppet fra 2002 ikke betaler grundskyld af grundens fulde værdi, vil kunne opleve en stigning i skatten på op til 6,6 procent næste år.

Den slags er heller ikke livretten hos Liberal Alliance, men her meddeler finansordfører Ole Birk Olesen dog Jyllands-Posten, at man alligevel agter at stemme for aftalen med den begrundelse, at det ikke er det rette tidspunkt at tage et slagsmål om grundskylden.

Det bør i stedet sker, når der til efteråret skal forhandles finanslov.

Aktstykket med aftalen skal fredag behandles i Folketingets Finansudvalg, og uden opbakning fra De Konservative skal Venstre finde mandater i rød blok for at få flertal for aftalen.

Over for Jyllands-Posten forholder Socialdemokraternes finansudfører, Benny Engelbrecht sig umiddelbart afventende over for situationen.

- Jeg forventer, at finansministeren får styr på sine egne tropper. Så tager vi den derfra, siger finansordfører Benny Engelbrecht (S).

/ritzau/

Dagens Gossip