Konservative vil fjerne opgaver fra Skat

Skrevet af admin

12/06/2016

Dagens topnyheder

Når Skat har en stadig stigende gældsbyrde på over 80 milliarder kroner, som skal inddrives, og samtidig kræver strafrenter af skyldnere, der har svært ved at få en tilsendt en gældsopgørelse, så må Folketinget vurdere behovet for nye løsninger.

Det kan være at fjerne visse opgaver fra Skat, og eventuelt lade kommunerne opkræve restancer som ejendomsskat.

Det siger De Konservatives skatteordfører, Brian Mikkelsen.

- Man må tænke ud af boksen. Vi har haft problemer med Skat i rigtig mange år. Man må overveje alle muligheder - eksempelvis om gældsposter skal opkræves af kommunerne som før, eller at dele af Skat kommer andre steder hen, siger Brian Mikkelsen.

Berlingske skriver søndag, at skatteskyldnere ikke længere kan få faste afdragsordninger med Skat. Sagsbehandlingen varer desuden så længe efter lukningen af Skats skandaleramte system EFI, der skulle inddrive al gæld til det offentlige, at skyldnerne er efterladt i kaos.

Det er næsten umuligt at få tilsendt fordringsattester, som opgør borgernes skattegæld. Det oplyser advokater, revisorer og gældsrådgivere til Berlingske. Der løber 8,05 procent i årlig rente på skyldnernes gæld til det offentlige - uden at disse kan gøre noget ved det.

- Det er helt uanstændigt. Efter kaos med EFI får man en yderligere gæld, fordi man ikke kan betale sin gæld tilbage. Der skal ryddes op i skattebulen, så almindelige borgere behandles anstændigt, og systemet er på borgernes side, siger Brian Mikkelsen.

Spørgsmål: - Skal man sætte det tikkende renteur i stå, hvis det er Skats skyld, at skyldneren ikke får en afdragsordning?

- Nej. Man skal gå mere ind i de enkelte sager. Det er et klart dilemma. På den ene side skylder mennesker Skat - altså fællesskabet penge. På den anden side vil rigtig mange gerne betale deres gæld tilbage, siger Brian Mikkelsen.

Ritzau har forgæves søgt en kommentar fra skatteminister Karsten Lauritzen (V).

/ritzau/