Konservative vil have bedstes første sygedag

De Konservative vil give de danske familier mere tid og lavere udgifter med et nyt familiepolitisk udspil, hvor et af forslagene går på, at ansatte skal kunne tage fri for at passe ældre, syge familiemedlemmer, skriver Berlingske.

"Bedstes første sygedage" skal fungere på samme måde som barnets første sygedage og skal give mulighed for at blive væk fra arbejde, hvis et ældre familiemedlem bliver meget syg, skal på hospitalet eller til lægen, siger arbejdsmarkeds- og familieordfører Benedikte Kiær (K).

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

- Det er vigtigt, at man kan drage omsorg for dem, som man holder meget af, siger hun til Berlingske.

- Det kan være en forælder, som bliver ramt af influenza og nærmest ikke kan slæbe sig ud af sengen, hvor man kan komme og hjælpe med at fylde køleskabet op, svinge kosten og lette situationen lidt for sin far eller mor, fortsætter hun.

De Konservative skal dog se langt efter støtten til forslaget fra deres tidligere regeringspartnere i Venstre. Det er en sympatisk idé, mener politisk ordfører Ellen Trane Nørby (V), der dog ikke bakker op om forslaget:

- At gøre det til en rettighed for folk er ikke op til arbejdsgiverne eller samfundet, siger hun til Berlingske.

Heller ikke LO vil støtte udspillet. Næstformand Lizette Risgaard mener ikke, at de økonomiske tider er til det nu.

Det konservative udspil lægger blandt andet også op til, at 28 afgifter på blandt andet chokolade, kakao og nødder bliver afskaffet. Samtidig vil partiet have et højere arbejdsmarkedsfradrag og fjerne topskatten.

Håndværker-fradraget skal udvides, og familier skal selv fordele barselsorloven, hedder det i udspillet ifølge Berlingske.

/ritzau/

 

Dagens Gossip