Konservative vil kæmpe for familielægen

Sådan lyder kravet fra de Konservative, efter regeringen har meldt ud, at man fredag vil præsentere et forslag om almen praksis, efter aftalen mellem regionerne og landets praktiserende læger er blevet opsagt.

»Jeg vil granske forslaget meget, meget nøje, for jeg må nok sige, at jeg er meget bekymret, når det gælder familielægens fremtid,« siger sundhedsordfører Benedikte Kiær (K), der kalder familien en væsentlig brik i det danske sundhedsvæsen.

»Det er afgørende for os, at vi fortsat har familielægen. Det er også afgørende, at alt det, der foregår i almen praksis, ikke drukner i styring, kontrol og regler, som ødelægger glæden ved at være praktiserende læge, og så er det afgørende for os, at der er et godt samarbejde mellem regioner og læger,« siger hun.

Sundhedsminister Astrid Krag (SF) lægger regeringens forslag til en løsning frem få timer efter, regionerne har opsagt aftalen.

Benedikte Kiær ærgrer sig over, at situationen er nået så vidt, at lægerne har truet med at lukke deres praksisser.

»Det vil være ganske forfærdeligt, og jeg har det også skidt med, at konflikten er røget op i et toneleje, hvor det risikerer at gå ud over helt almindelige danskere, der har brug for at komme til lægen,« siger hun.

Dagens Gossip