Konservative vil kun samarbejde med reformivrig Løkke

»Vi har jo siddet ti år i regering med Venstre, hvor vi måtte slæbe dem til truget med dagpenge, efterløn og skattereform, så derfor vil vi fra første dag holde Venstre fast i, at der er brug for reformer for at være et velfærdssamfund også i fremtiden,« siger den konservative erhvervs- og skatteordfører, Brian Mikkelsen (K), og understreger:

»De kan jo ikke gennemføre reformer i en borgerlig regering uden os, og det vil være en klar betingelse fra os, at man tager fat på reformer med det samme, for det tager noget tid, før de virker.«

Ét af de første områder, en borgerlig regering bør reformere, er skatten, mener Brian Mikkelsen.

»Selskabsskatten skal helt ned til 15 procent, og vi skal have den højeste marginalskat på 50 procent, så det bedre kan betale sig at arbejde. Og så skal vi have flere reformer, der gør, at færre mennesker er afhængige af offentlige ydelser,« siger Brian Mikkelsen, der mener, at de seneste fire års reformer af blandt andet skat, dagpenge, efterløn, folkepension, SU og kontanthjælp er noget »småtteri«, der ikke »borer dybt nok«.

»Under VK-regeringen forsøgte vi ugentligt at få Venstre med på forskellige reformer. Men når jeg for eksempel foreslog at sænke selskabsskatten til 20 procent, så blev jeg hånet af Venstre, og hvis vi foreslog, at dagpengeperioden skulle ned, så var der alle mulige venstrefolk, der var ude at sige, at det var en dårlig idé,« siger Brian Mikkelsen.

I Berlingske giver Lars Løkke Rasmussen ingen konkrete bud på nye reformer, men Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen (LA), læser flere liberale tiltag mellem linjerne.

»Løkkes udmelding i dag er sød musik i mine ører. Jeg hører det sådan, at Løkke nu er med på for eksempel at fjerne topskatten, halvere selskabsskatten, mindske den offentlige sektor med mindst 40.000 og skære yderligere i kontanthjælpen, så det kan betale sig at arbejde. Det er måden at få gang i væksten i Danmark igen. Der er grund til at glæde sig,« siger Anders Samuelsen.

Dagens Gossip