Konservative vil tvinge rødder til fodbold

Partiet vil blandt andet gøre det nemmere for boligselskaber at flytte enkelte »problemfamilier« ud af et område.

»Vi vil virkelig gerne tage et livtag med de her ghettoområder, og det gør man bedst med en konsekvent social indsats. Det betyder blandt andet, at er der nogle problemfamilier i et boligområde, der ikke nødvendigvis er på ghettolisten, men hvor der bare er et par familier, som hærger og tyranniserer hele området, og hvor ungerne render rundt og ridser biler og kaster med sten, så skal det være muligt for alle boligområder at få fjernet den familie og dermed få ro og orden tilbage,« siger boligordfører Benedikte Kiær (K).

Kommuner skal samtidig have mulighed for at pålægge børnefamilier at gå i SFO eller til fodbold efter skole, så de unge kan komme væk fra gaderne, ligesom sociale ydelser i form af boligstøtte fremover bør udbetales direkte til boligselskaberne og ikke til den enkelte, så man sikrer, at pengene bruges på at betale husleje.

Selvom man dermed tager noget personlig frihed væk fra borgerne, er der i høj grad tale om klassisk konservativ politik, mener Benedikte Kiær.

»Det er meget konservativt. Det her handler om frihed under ansvar. Alle har et ansvar for at opføre sig ordentligt og opføre sig med respekt over for andre mennesker, også dem man bor sammen med i et stort boligområde. Hvis man ikke lever op til det ansvar, skal man opfylde nogle pligter, og en af de pligter kunne være, at man skal sørge for at børnene kommer i skole, at de ikke laver ballade, og at tiårige ikke drysser rundt på gaderne klokken 22.30 om aftenen,« siger hun.

Derudover vil de Konservative lade den særlige politiindsats i de udsatte boligområder fortsætte ud over 2015 og eventuelt øge indsatsen, ligesom man vil styrke beboerdemokratiet i de almene boligområder ved eventuelt at lovgive på området.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip