Konservativt mismod efter første møde om nordsøskatten

Tirsdag blev forhandlingerne om den nye beskatning af olien i Nordsøen, som skal indbringe 27,5 milliarder kroner til togfonden, indledt med en teknisk gennemgang af regeringens forslag, og det var et nedslående møde, lyder det fra den konservative finansordfører, Mike Legarth (K).

»Regeringspartierne ville ikke lytte til vores alternativer til brandbeskatningen af de virksomheder, der udvinder olie i Nordsøen, noget som vil koste massevis af arbejdspladser på den jyske vestkyst,« siger han.

»Det er ærgerligt, for vi støtter regeringens togplan. Men det ser ikke ud til, at vi kan drive dem ud af deres finansieringsmodel,« siger Mike Legarth.

Udsigten til et farvel til de Konservative ærgrer imidlertid Socialdemokraterne og de Radikale, som begge opfordrer det lille oppositionsparti til at blive ved forhandlingsbordet.

»Jeg deler ikke de Konservatives pessimistiske syn på sagen, for beregningerne viser, at det ikke bliver uattraktivt at udvinde olie med det nye skattesystem. Men der er naturligvis rum til diskussion,« siger den radikale skatteordfører, Nadeem Farooq (R).

»Vi tager udgangspunkt i regeringens forslag, for vi mener, at det er det rigtige, men de Konservative kan stadig spille ind. I modsætning til Venstre og LA har de været meget konstruktive i forløbet, så jeg vil appellere til dem om at fortsætte forhandlingerne,« siger han.

Samme melding lyder fra Thomas Jensen (S), der er skatteordfører for Socialdemokraterne.

»Hvis de er interesserede i at sikre danskerne et ordentligt skatteafkast af naturressourcerne og samtidig skabe hurtige tog, bør de Konservative være med til forhandlingerne. Så må vi se, om vi kan få enderne til at nå sammen,« siger han.

Der er endnu ikke sat dato på næste forhandlingsmøde, men det ventes, at partierne, der også inkluderer Dansk Folkeparti og Enhedslisten, vil mødes i næste uge.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip