Kontanthjælpsmodtagere venter i månedsvis på hjælp til tandlægen

Måneders sagsbehandling, bureaukrati og alt for høj egenbetaling. Ny lov om tilskud til kontanthjælpsmodtageres tandlægeregning bliver kaldt sympatisk, men uigennemtænkt. Tandlægeforeningen efterlyser en evaluering af reglerne.

Man skal være tålmodig, hvis man er kontanthjælpsmodtager i København. Det har en 23-årig kvinde måttet sande. I marts gik hun til tandlægen med et par huller og utætte fyldninger. I dag venter hun stadig på at få ordnet sine tænder efter de nye regler, der giver hende ret til at få regningen betalt.

Efter lang tid som kastebold mellem forskellige kontorer er hun havnet i køen med to måneders ventetid på en godkendelse. Og den 23-årige, som ønsker at være anonym, så længe hendes sag stadig behandles, er træt af ventetiden.

- Det er virkelig frustrerende. Jeg går rundt og har ondt i tænderne. Hvis ikke jeg havde min stædighed, ville jeg måske have givet op, siger hun.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Siden januar har kontanthjælpsmodtagere kunnet få dækket en stor del af udgifterne til tandlægeregningen. Partierne bag finansloven øremærkede 180 millioner kroner og lavede en ny paragraf til formålet.

Men selv om intentionerne bag loven bliver kaldt sympatiske, møder reglerne også kritik for ikke at være tænkt ordentligt igennem, inden de blev lanceret, skriver Tandlægeforeningen.

Det skulle gå hurtigt og give kontanthjælpsmodtagerne nem adgang til behandling hos tandlægen, men især i landets største kommune, København, vækker lange sagsbehandlingstider og krav om behandlingsoverslag kritik fra tandlægerne.

 

Dagens Gossip