Kontrollen har taget overhånd: Nu tager stor dansk by et opgør med parkeringsafgifter

Skrevet af Jesper Larsen

16/12/2015

Dagens topnyheder

Udskrivelser af parkeringsbøder er med årene blevet en særdeles god forretning for mange danske kommuner, men nu siger Aalborg stop. 

Her har byrådet besluttet at nedsætte overskuddet fra opkrævninger af p-afgifter med en halv millioner kroner årligt, så kommunen 'kun' forventer at få to millioner ind årligt, hvilket er en nedsættelse på 20 procent, skriver Nordjyske

Kun Liberal Alliance stemte imod forslaget, der sker som led i en ny struktur for det beredskab, der hidtil har stået for kontrollerne. 

Konsekvensen af det mindre indtægtskrav er, at der skal udskrives færre bøder, og ifølge såvel John G. Nielsen fra Venstre og SF'eren Jens Toft-Nielsen fra by- og landskabsudvalget, som p-kontrollen fremover skal ligge under, vil det betyde en mindre nidkær p-kontrol.

- Engang imellem har vi kunnet se historier i avisen om, at kontrollen har taget overhånd. Det skal være sådan, at folk, der kommer i forbindelse med begivenheder og aktiviteter også føler sig velkomne, siger John G. Nielsen, der ikke ville afvise, at indtægtskravet vil blive yderligere sat ved en kommende budgetlægning.

- Vi vil følge det tæt, lover John G. Nielsen, der tidligere har pointeret. at p-kontrollen har en rigtig vigtig adfærdsregulerende rolle.

- Det er fint, at indtægtskravet bliver sat ned, men det er også godt for de handlende og borgerne, at der er nogen, der kontrollerer, hvordan der parkeres, så vi ikke får en wild west-kultur på p-området, siger han til Nordjyske. 

Jens Toft-Nielsen peger direkte på arrangementer ved Gigantium, hvor der tidligere er uddelt p-bøder på stribe, som et sted, bilisterne vil kunne mærke forskellen.

- I by- og landskabsudvalget er nået frem til, at p-kontrollen i højere grad skal ses som en service. Der har været nogle uheldige eksempler, mens p-kontrollen har hørt under miljø- og energiforvaltningen. Nu vil vi i by- og landskab inden for de rammer, som loven giver mulighed for, i højere grad yde service, for eksempel i forbindelse med store arrangementer i Gigantium og lignende.

- Der er ingen grund til at Gigantium og byens i øvrigt skal lide skade på sit omdømme, fordi nogen er lidt for ivrige med bødeblokken, siger Jens Toft-Nielsen.