Kontroversiel bog: Stress hos gravide giver homoseksuelle børn

Kvinder, som lider af stress i løbet af deres graviditet, øger sandsynligheden for, at deres barn springer ud som homoseksuel. Det fremgår af en ny kontroversiel bog med titlen "We are our Brains.".

Det er den gravide kvindes livsstil, som Ifølge bogen menes at påvirke de ufødte børn, så der opstår ændringer i deres hormoner og i dannelsen af hjernen. Det skriver Daily Mail.

Bogen er skrevet af den hollandske neurolog, Dick Swaab, som også mener, at rygning og narkomisbrug er medvirkende årsager til, at børn vokser op og bliver homoseksuelle.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Professor Swaab mener, at et barns seksualitet bliver bestemt, allerede mens det ligger i livmoderen, og at det ikke kan ændres. Dermed står han i skærende kontrast til andre forskere, som mener, at vores seksualitet påvirkes af vores opvækst, og at der er tale om et valg af livsstil hos den enkelte.

- Selv om det ofte antages, at udviklingen efter fødslen påvirker vores seksuelle orientering, er der ingen beviser for dette overhovedet. Børn opdraget af lesbiske ikke er mere tilbøjelige til at være homoseksuel. Der er heller ikke nogen beviser overhovedet for den misforståelse, at homoseksualitet er en "livsstil", skriver professoren i bogen.

I sin forskning påpeger Dick Swaab, at hjernens udvikling bliver påvirket af selv de mindste kemiske ændringer.

LÆS OGSÅ: Farvel Walter: Alexis aborterede da hun var i 19. uge

- En gravid kvinde, der lider af stress,er altså mere tilbøjelig til at føde homoseksuelle børn, fordi det forhøjede nineau af stresshormonet cortisol påvirker produktionen af kønshormoner, fastslår professoren.

Han hævder også, at jo flere større brødre en dreng har, jo større sandsynlighed er der for, at han bliver homoseksuel.

- Dette skyldes en reaktion på de mandlige stoffer, som moderen udsættes for, når hun har en dreng i maven. Jo flere drengebørn jo stærkere er reaktionen, siger Swaab, som er tilknyttet universitetet i Amsterdam.

Da den 69-årige forsker i 1980'erne begyndte at undersøge årsagerne til homoseksualitet, fik han mange bøsser og lesbiske på nakken, fordi de mente, han gjorde homoseksualitet til medicinsk problem.

Selv mener Dick Swaab, at hans forskning er med til at knuse påstanden om, at bøsser og lesbiske kan blive "helbredt". 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip