Kontroversiel instruktør åbner Cannes

Når årets filmfestival i Cannes begynder 11. maj, bliver det Woody Allen-filmen "Café Society", der sparker filmfestivalen i gang.

Det skriver filmfestivalen i en pressemeddelelse.

"Café Society" handler om den unge gut, James, der tager til Hollywood for at forfølge drømmen om en karriere i 30'ernes filmindustri, og her forelsker han sig i en sød pige, som det tit sker i de klassiske kærlighedskomedier af mesterinstruktøren.

Rollelisten er besat med en række Hollywood-stjerner som Steve Carell, Jesse Eisenberg, Blake Lively og Kristen Stewart.

Det er tredje gang, Woody Allen står bag en film, der åbner festivalen, for det gjorde den kontroversielle filmskaber også i 2002 med filmen "Hollywood Ending" og i 2011 med "Midnight in Paris".

Den 80-årige firdobbelte Oscar-vinder er også berømt - eller berygtet - for andet end sine mesterværker.

I 1997 giftede han sig med sin daværende kærestes, skuespillerinden Mia Farrow, adoptivdatter Soon-Yi Previn, og for to år siden bedyrede en anden adoptivdatter i et åbent brev til avisen The New York Times, at Allen havde misbrugt hende seksuelt. Anklager, som Allen har nægtet, og som der ikke er fundet bevis for.

Woody Allen er en darling i Cannes, hvor Danmark også plejer at være fint repræsenteret. Tidligere har Bille Augusts "Pelle Erobreren" og Lars von Triers "Dancer in the Dark" vundet hovedprisen, mens Mads Mikkelsen har vundet prisen for bedste mandlige hovedrolle for "Jagten".

/ritzau/FOKUS

Dagens Gossip