Kontroversielt hjemmehjælpsfirma går konkurs

Skrevet af admin

02/10/2015

Mest læste i dag

Det private pleje- og hjemmehjælpsfirma Tryghedsplejen, der yder hjemmehjælp i 11 kommuner, går nu konkurs, oplyser FOA i en pressemeddelelse.

Ifølge Tryghedsplejen betjente de før konkursen cirka 320 borgere i otte kommuner.

Firmaet har tidligere været genstand for opmærksomhed i TV2 programmet "Operation X". Programmet afslørede sorte lønninger til ansatte og forkerte fakturaer til kommunerne.

Blandt andet havde Tryghedsplejen angiveligt opkrævet penge for en borger, der var bortrejst, og en borger, der var død.

Konkursen berører ældre i Assens, Odense, Ballerup, Rødovre, Albertslund, Herlev, Hvidovre, Ishøj, Køge og Lejre kommuner.

- Vi står desværre midt i en meget stor konkursbølge, og desværre står myndighederne mest og ser til, mens det tilsyneladende bliver ved.

- Hver gang er det de svageste ældre med behov for omsorg og pleje, der bliver tabere, siger forbundsformand for FOA Dennis Kristensen.

I foråret var den største private operatør af hjemmepleje, Kærkommen, der gik neden om og hjem.

Tirsdag var det plejeselskabet Bonderosen, der ifølge Frederiksborg Amts Avis måtte kaste håndklædet i ringen. 450 borgere i Nordsjælland blev berørt af den konkurs.

De mange konkurser i ældreplejen får SF's ældreordfører, Jonas Dahl, til at kalde sundheds- og ældreminister Sophie Løhde (V) i samråd.

- Det er katastrofalt for de ældre, der nu pludselig står uden pleje, men det er heller ikke rimeligt, at udbudsreglerne gør, at kommunerne hænger på regningen, mens de private firmaer bare genopstår i en ny konstruktion, siger han.

- Regeringen og ministeren må tage ansvaret på sig. Det er ikke rimeligt, at kommunerne hænger på regningen, når plattenslagerne ikke gider længere. Det er simpelthen ikke anstændigt overfor de ældre.

/ritzau/