Kort guide: Gode råd mod svindel på nettet

Desværre er der en del mennesker, der bliver snydt af de mange svindlere på nettet.

Ofte går svindelen ud på, at lokke oplysninger om dit betalingskort ud af dig.

Vi har her på Dagens.dk samlet et par gode, men effektive råd til, hvordan du undgår at hoppe i kløerne på net-banditterne.

1. Vær skeptisk når du modtager mails fra folk du ikke kender. Trist det skal være sådan, men væn dig til det!

2. Typisk er disse svindelmails skrevet på et ubehjælsomt dansk sprog. Svindlerne er ofte fra andre lande, og bruger Google Translate til at oversætte til dansk, og det giver altså disse pudsige formuleringer.

3. Myndighederne, banker og andre vil ALDRIG kontakte dig via mail for at få dig til at bekræfte kontooplysninger eller andet. ALDRIG.

4. Klik aldrig på links i disse mails. Uanset hvor ufarlige de ser ud. Slet i stedet mailen uden videre.

5. Ofte forsøger svindlerne enten at smigre sig hos dig, love dig penge, eller er truende i forhold til lukning af dit kontokrot eller andet. Slet mailen.

6. Generelt kan man sige, at hvis noget lyder for godt til at være sandt, så er det sikkert fordi det er svindel! Så du har nok ikke arvet en rig konge i et afrikansk land eller en oliesheik i Yemen. Slet straks disse mails.

7. Hold altid dine sikkerhedssystemer opdateret. Det gælder blandt andet Java, din browser og hvad du ellers bruger. På den måde gør du det meget sværere for svindlerne.

8. Er du i tvivl - SÅ LAD VÆR! Spørg nogen du kender, og undgå fælderne. Er du blevet snydt, kontakt da straks din bank, og fremlæg hvad der er sket.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - og følg med når vi sender advarsler ud om netsvindel. Det gør vi nemlig løbende!

Har du flere god råd eller erfaringer - så skriv dem endelig her:

Dagens Gossip