For kort pause: I dag kan to minutter koste en mand jobbet

To minutter kan komme til at koste en sjællandsk lastvognschauffør dyrt.

I dag afgør Højesteret en tre år gammel sag om overholdelse af køre-hviletidsbestemmelserne.

Manden risikerer at miste sit kørekort, fordi han afkortede sin 20 minutterspause til 18 minutter.

Men det er ganske urimeligt at gøre en mand arbejdsløs på grund af en mindre bagatel, mener Brancheorganisationen for den danske vejgodstransport, ITD.

- Vi håber, at chaufføren får en dom, som hænger sammen med den forseelse, han har begået. Det er helt hen i hegnet, at han risikerer at miste sit kørekort på en bagatel af en overtrædelse. Højesteret må se på de faktiske omstændigheder, så kommer de også frem til, at han ikke har været til fare for nogen. Derfor skal han ikke straffes hårdt, siger direktør Jacob Christian Nielsen til Newspaq.

Da overtrædelsen af køre-hviletiden blev behandlet ved Retten i Roskilde, blev chaufføren fradømt kørekortet, mens han i Østre Landsret slap med en bøde.

ITD har tidligere kørt en sag i Højesteret, hvor en chauffør mistede sit kørekort i både by- og landsret for at flytte sin lastbil i en pause. Dengang fik chaufføren medhold, og han udgik dermed at mistet kortet.

Hvis Højesteret kommer frem til en anden konklusion i dag, overvejer ITD at tage sagen videre til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip