Kortvarigt "regimeskift" giver håb om snehvide landskaber

Selv om det snart er december, har novembers vejr indtil videre ikke været i nærheden af at vise vintertænder.

Men det ændrer sig i weekenden, hvor nedbøret vil falde i form af henholdsvis regn, slud og sne, fortæller meteorolog Henning Gisselø fra DMI.

- Det er lørdag og søndag, det kommer til at udspille sig. Det er et nedbør, der lægger sig over den sydlige halvdel af landet. Det starter som regn og kan efterhånden blive til slud eller sne.

- Spørgsmålet er, hvornår det gør det, siger han og kalder situationen for "tricky".

Den sydlige del af landet inkluderer i dette tilfælde også København, lyder det fra DMI.

Selv om der i løbet af weekenden skulle falde en smule sne, bør håbet om at komme til at kælke og bygge snemænd ikke sendes på himmelfart.

- Der skal nok komme noget sne, og det bliver det første pift af vinter i denne omgang. Men jorden er stadig ret varm, og vi har ikke haft noget nattefrost af betydning, så jeg vil ikke love kælkevejr, siger Henning Gisselø.

Det er en ændring i vindretningen, der får temperaturen til at dykke hen over weekenden. Vi får vinden fra nord og nordøst, og det giver temperaturer ned omkring frysepunktet op til fem grader.

- Vi har haft et mildt efterår med høje temperaturer for årstiden. Men nu går vinden i nord, og det betyder et kortvarigt regimeskift i vejret, siger Henning Gisselø.

Der bliver ikke tale om vintervejr, der rækker hele vejen ind i december. Faktisk kan det hele være forbi i denne omgang allerede tirsdag.

- Søndag kan det godt blive rigtig flot med køligt vejr og sol. Det samme billede kan tegne sig mandag. Men allerede fra tirsdag er vi tilbage i den gamle gænge med lunere vejr igen, siger Henning Gisselø.

/ritzau/

Dagens Gossip