Kosmetikproducent: Anklage fra forbrugerråd er urimelig

Skrevet af admin

07/01/2016

Dagens topnyheder

Forbrugerrådet Tænk har torsdag offentliggjort en liste over 36 produkter, der siden august 2015 er blevet anmeldt til Miljøstyrelsen, fordi de indeholder det forbudte stof polyaminopropyl biguanide (PHMB).

Et af produkterne på listen er Tromborg Anti cellulite serum. Det overrasker i den grad direktør i Tromborg, Marianne Tromborg.

- Jeg er meget forvirret og meget ked af, at vi optræder på en liste over producenter, der bruger en ingrediens, som vi for længst har udfaset, siger hun til Ritzau.

Stoffet PHMB er et konserveringsmiddel og er blandt andet mistænkt for at kunne fremkalde kræft. Derfor har det siden 1. januar sidste år været ulovligt at bruge.

Ifølge Marianne Tromborg er hendes produkt endt på listen, fordi produktet har en forældet etikette, hvor stoffet optræder.

Det gjorde hun i starten af december Forbrugerrådet Tænk opmærksom på i en mail. Den mail svarede og reagerede Forbrugerrådet på.

I deres app "Kemiluppen", kan man derfor læse, at "producenten oplyser, at produktet ikke indeholder det problematiske stof polyaminopropyl biguanide, som fremgår af emballagen, idet der er brugt en forkert emballage."

Alligevel optræder produktet på Forbrugerrådet Tænks liste torsdag.

- Vi følger vores urter og planter fra mark til maskine. Vi er opmærksomme på, at det skal være rent og sikkert for forbrugeren. Og så får man sådan en sag her. Det er så tarveligt og uvidenskabeligt, siger Marianne Tromborg.

På Tænks liste fra torsdag er Tromborgs produkt markeret med en stjerne, der markerer, at producenten enten har trukket produktet tilbage, anmeldt en fejl ved etiketten eller ikke længere bruger stoffet.

Ifølge Marianne Tromborg burde Tromborgs produkt dog aldrig været havnet på listen, da hun ikke erindrer, at produktet blevet anmeldt til Miljøstyrelsen.

- PHMB blev udfaset af produktet for år tilbage, siger hun.

/ritzau/