Kostekspert advarer: Hveder er rene kaloriebomber

Når du sætter tænderne i de varme hveder i aften, og det smeltede smør løber ned ad hagen, skal du samtidig være glad for, at det kun er denne ene gang om året. Hveder gør nemlig alt andet end noget godt for kroppen.

- De er bare usunde, siger Birgitte Escherich, der grundlægger af Kostkompagniet, til Dagens.dk.

For selv om hveder ser uskyldige ud, så skal man passe på med at proppe sig.

- Hveder har højt sukkerindhed, lavt kostfiberindhold og i mange tilfælde højt fedtindhold. Det vil sige, at man får ret mange kalorier for en meget lille mæthed, og man bliver hurtigt sulten igen, forklarer Birgitte Escherich.

Bliv ven med Dagens.dk - Klik her og vær med nu

Hun understreger, at det selvfølgelig også kommer an på, hvad man har spist, før man kaster sig over hvederne.

- Hvis man i de foregående måltider har spist godt og sundt, så er der ingen problemer. Men har man været på McDonalds eller spist en masse forarbejdede varer inden hvederne, så er det et problem.

Men hvis du er typen, der bager hvederne selv, så er der mulighed for at gøre hvederne sunde.

- Bare en tredjedel groft mel i stedet for hvedemel vil øge sundheden markant. Og så kan man putte lidt kardemommefrø, æg og olie i og spare lidt på smøret, siger Birgitte Escherich.

Og når du så spiser løs af hvederne og bliver sulten senere på aftenen, så spis fornuftigt, så du bliver mæt uden for mange kalorier, lyder rådet.

- Jeg ville spise en rugbrødsmad med banen. Eller endnu bedre - med humus. Humus har rigtig meget god vegetabilsk protein. Og så er der gode fibre i rugbrødet også, siger Birgitte Escherich.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip