Kosttilskud på nettet er fyldt med farlige steroider

Hvis du handler kosttilskud på nettet, risikerer du at fylde dig med farlig doping uden at vide det. Det dokumenterer en ny undersøgelse fra Aarhus Universitet. Kosttilskud købt på internettet er spækket med farlige stoffer. Blandt andet steroider.

Og selvom, de anabolske steroider er ulovlige, er det ingen hindring, forklarer forsker Andreas Kimergaard til DR Østjylland.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og information

Han har som et led i sin forskning indkøbt 24 kosttilskudsprodukter på nettet. Ud af 24 indeholdt 23 af dem farlige anabolske steroider.

- Selvom det er ulovligt at købe og bruge steroider, så er det tilgængeligt i form af kosttilskud, og det kan være meget farligt. Det kan foresage skader på lever og nyrer. Det kan foresage kredsløbsproblemer, forhøjet blodtryk og skader på hjertet. Det værste er skader på leveren, for det kan i værste fald betyde, at leveren holder op med at virke, og det kan man dø af, siger Andreas Kimergaard til DR Østjylland.

Som konsekvens har Fødevarestyrelsen nedsat et rejsehold for at afsløre den ulovlige handel med de farlige dopingstoffer.

Søren Langkilde fra rejseholdet kan nikke genkendende til problemet. Ifølge ham har forbrugerne ofte ikke en chance for at vide, om der er ulovlige stoffer i kosttilskuddene.

Alligevel er han rystet over, at så mange indkøbsprøver indeholdt ulovlige stoffer.

- Det, synes jeg, er en alvorlig sag, så vi er meget interesseret i at få nogle flere oplysninger om det, så vi kan reagere over for det, siger Søren Langkilde.

Dagens Gossip