Kræftens Bekæmpelse jubler over rekordindsamling

Skrevet af admin

03/04/2016

Dagens topnyheder

28.000 frivillige var med til at sætte rekord, da Kræftens Bekæmpelse søndag afholdt sin årlige landsindsamling.

I alt 36,5 millioner kroner blev lagt i blandt andet indsamlingsbøsserne, hvilket er det højeste beløb, som organisationen nogensinde har samlet ind ved en landsindsamling.

Det oplyser Kræftens Bekæmpelse i en pressemeddelelse.

- Det er meget overvældende. Jeg mødte kun åbne og glade mennesker, og næsten alle gav et bidrag, siger Dorthe Crüger, formand for Kræftens Bekæmpelse, der også selv var ude at samle ind.

- Vi er dybt taknemmelige for alle beløb - store som små, siger hun.

Beløbet ligger næsten to millioner kroner over det beløb, der blev samlet ind for et år siden.

De 36,5 millioner kroner dækker det beløb, der er doneret via indsamlingsbøsserne, indsamlinger online, MobilePay, Swipp samt beløb, der er doneret af erhvervslivet.

Oveni kommer så de beløb, som borgerne har betalt via girokort og sms.

Som noget nyt har der i år været lokale MobilePay numre i alle kommunerne, hvilket betyder, at man lokalt kan se, hvor mange penge, der kommer ind den vej.

Ifølge Kræftens Bekæmpelse har det bragt flere penge i kassen.

Sidste år kom der 900.000 kroner ind via MobilePay og Swipp. Det beløb er ved søndagens indsamling steget til tre millioner kroner.

På baggrund af den store gavmildhed rundt om i land og by siger Dorthe Crüger, at det er en varm håndsrækning til alle kræftramte og pårørende i Danmark.

- Uden den enorme støtte fra befolkningen ville vi ikke kunne bane vejen for, at færre får kræft, og at flere overlever og får et godt liv efter sygdommen.

- Derfor vil jeg gerne sige en kæmpe stor tak til alle dem, der har samlet ind, og dem der har givet et bidrag.

/ritzau/