Kræftramt 90-årig nægter kemoterapi: Vælger i stedet at chokere alle

Der er ældre mennesker, der lægger sig ned og dør, fordi de "alligevel er gamle og syge", og så er der ældre mennesker, der kæmper for at ånde og leve til det sidste sekund, de er på jorden.

Sidstnævnte kategori må 90-årige Norma fra Michigan i USA siges at tilhøre. 

Sidste år afgik hendes mand gennem 67 år ved døden, og få dage efter fik Norma konstateret kræft i livmoderen.

Behandlingen stod derfor på operation, kemobehandling og stråling, lød det fra lægerne.

Da Norma fik beskeden, rejste hun sig og gik fra konsultationen og tog hjem på det plejehjem, hun tilhørte, for at sige pænt farvel og tak til personalet. Og så smuttede hun.

Hun ville ud at rejse i en autocamper med sin familie - og det kom hun. 

Lægernes lange forklaringer om, hvad hun burde gennemgå af behandling gjorde Norma træt og overvældet, og svaret fra hende lød derfor i stedet:

- Jeg er 90 år. Jeg tager ud og rejser!

Efter lidt overvejelser besluttede Normas søn og svigerdatter, at de ikke kunne bære tanken om, at Norma skulle rejse rundt alene.

De tog derfor med, og sådan har familien rejst de sidste seks måneders tid både i USA og i andre lande, herunder Kina. 

Familien har oplevet lokalbefolkninger fra hele verden, set nationalparker og besøgt Rocky Mountains.

 

Tusindvis af mennesker følger nu hendes facebookside, og Norma er bare glad for, at hun kan være en inspiration for andte. 

Det er vigtigt at lægge vægt på de positive ting i livet, mener hun, der på sin side også skriver, hvad de sidste ord lægen sagde til hende, da hun forklarede sin beslutning, var:

- Som læger ser vi kræftbehandlinger hver eneste dag. Kemo, plejehjem, forfærdelige bivirkninger og helt ærligt, så er der ingen garanti for, at du vil overleve den forekommende operation. I gør præcist det, jeg ville gøre i jeres situation. Hav en fantastisk tur!

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip