Kræftsyg dreng får tyvekoster tilbage

Den femårige kræftsyge Tobias kan nu ånde lettet op, efter at politiet har fundet hans harddisk og Playstation, der blev stjålet fra ham 1. august.

Den stjålne Playstation 3 havde den 5-årige dreng lånt fra Odense Universitetshospital (OUH), mens harddisken tilhørte ham og hans familie. Her havde de gemt billeder, som havde stor betydning for dem.

Efter et anonymt tip kom politiet på sporet af tyvekosterne.

- Det anonyme tip fik os til at ransage to adresser på Nordfyn, og her fandt vi både den stjålne harddisk og Playstation. I samme forbindelse har vi sigtet to personer for henholdsvis tyveri og hæleri, siger politikommissær Niels Erik Nymark Jensen fra Fyns Politi.

De to mænd er i 40'erne, og de stjålne ting befandt sig på en af mændenes adresse i Bogense.

Der blev i samme omgang stjålet en bærbar computer fra den kræftsyge dreng, mens han lå på hospitalet, men den blev indleveret til politiet 22. august, og Tobias og hans familie er blevet genforenet med computeren.

Politiet vil nu undersøge, om det er muligt at genskabe billederne, der ligger på harddisken.

-Vi håber selvfølgelig på, at det vil lykkes. Men under alle omstændigheder er vi glade for, at det lykkedes at finde de stjålne effekter og dermed at opklare sagen. Vi var slet ikke i tvivl om, at den Playstation, vi fandt, tilhører OUH, fordi den var graveret med OUH's initialer, siger Niels Erik Nymark Jensen.

Politikommissæren opfordrer derfor alle til at mærke eller gravere ting af værdi eller stor betydning. Det gør dem mindre attraktive at stjæle og er en stor hjælp, når sagen skal opklares.

Politiet er nu i gang med at undersøge harddisken. Tobias vil senere blive genforenet med sin Playstation 3.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip