Kræsen Eriksen venter på den rigtige klub

Liverpool, Tottenham, Milan, Juventus. Listen er alen-lang.

Christian Eriksen spiller noget af det bedste fodbold i karrieren netop nu, og det har medvirket til at gøre hans navn til et af dem, der skrives til alverdens storklubber på daglig basis.

Også i den internationale presse: Onsdag aften opstod historien om, at Ajax-spilleren kun vil spille for klubber, der spiller med om mesterskaber og ikke mindst er direkte kvalificeret til gruppespillet i Champions League. På den måde blev traditionsrige engelske klubber som Liverpool og Tottenham med ét slettet fra listen over mulige kandidater til at købe målscoreren fra landskampen mod Polen.

Historien stod at læse både i England og Danmark, men den havde én fejl:

Historien kom originalt fra det italienske medie Tutto Mercato Web, der havde talt med Eriksens agent, hollænderen Martin Schoots. Og på italiensk var den god nok. Men på vej ud af Italien blev den oversat forkert.

Schoots nævnte mesterskaber og Champions League-deltagelse, men han refererede til Ajax Amsterdam i den kommende sæson - ikke en mulig ny klub.

- Jeg læser om, at der skulle være alle mulige specifikke krav til de klubber, der er interesserede i Christian. Men for at tage en god beslutning skal både hjernen og hjertet pege i den samme retning. Det er alt, der betyder noget, siger Martin Schoots til BT.

Liverpool, Tottenham og for den sags skyld alle andre tænkelige klubber, der ikke er kvalificeret til Champions League, er derfor fortsat i spil omkring Eriksen. Men én ting ligger fast. Den unge Ajax-stjerne er kræsen, når det handler om at sige ja til en kommende klub.

- Christian er meget selektiv. Han har sagt nej til et væld af klubber gennem de seneste år. Også for nylig. Han kontrollerer sin egen karriere. Det har bragt ham dertil, hvor han er i dag, og det vil tage ham der, hvor han vil hen. Vi er i kontakt med flere klubber, men vi må se, hvor det hele ender, fortæller Martin Schoots.

Netop nu gør Christian Eriksen fantastisk reklame for sig selv ved at score og spille godt for både Ajax Amsterdam og det danske landshold.

Når et konkret, interessant tilbud fra en af Europas storklubber alligevel lader vente på sig, kan det hænge sammen med, at det europæiske transfermarkeds øverste hylde i øjeblikket er lammet af uvisheden i Premier League.

Hvad sker der med Luis Suarez, Wayne Rooney og Gareth Bale? Og hvad gør Manchester United? Når giganterne agerer, ruller pengene, og så kan et bud på Eriksen trille ind i mailboxen i Amsterdam.

Dagens Gossip