Kraftig eksplosion ryster havneby i Kina

Skrevet af admin

12/08/2015

Mest læste i dag

En kraftig eksplosion har ramt havnebyen Tianjin i det nordlige Kina, hvor flere lokale medier skriver, at op til 400 mennesker er kommet til skade.

CNN og AFP citerer statsligt tv for, at der er mindst 17 dræbte. Reuters melder om 14 omkomne. Tidligere meldinger lød ifølge en række internationale medier på syv døde.

Den kinesiske tv-kanal CCTV skriver, at eksplosionen har kvæstet 400 personer, der alle er bragt på hospitalet. Flere af dem i kritisk tilstand.

Kinas præsident, Xi Jinping, har ifølge CCTV krævet en storstilet redningsindsats sat i gang. Han siger, at der skal ske en "omfattende indsats for at redde og behandle de kvæstede samt sørge for borgernes sikkerhed".

Eksplosionen skete angiveligt i et industriområde i Tianjin i en container fuld af eksplosivt materiale.

Det kinesiske nyhedsbureau Xinhua skriver, at eksplosionen skete i et varehus, hvor der blev opbevaret "farligt gods".

Det kinesiske jordskælvscenter skriver på sin officielle Weibo-side, at der var to kraftige eksplosioner. Den første havde en sprængkraft svarende til tre ton TNT (sprængstof, red.), mens den anden eksplosion var langt kraftigere og svarede til at sprænge 21 ton TNT i luften.

Mange af de videooptagelser, der cirkulerer på sociale medier som Twitter og det kinesiske Weibo, viser en kæmpemæssig søjle af ild og røg, der kaster murbrokker og støv mange meter op i luften.

Weibo-brugere skriver ifølge CCTV, at eksplosionen var så voldsom, at dørene i deres lejligheder faldt af og vinduerne blev blæst ind.

- Pludselig var der et stort, rødt lysglimt og et ordentligt brag. Ti sekunder senere kom der en stor trykbølge, skriver en onlinebruger, der hævder at bo tæt på det sted, hvor eksplosionen skete.

Billeder på Weibo viser mennesker dækket af blod i Tianjins gader, men billedernes ægthed kan ikke umiddelbart bekræftes.

Eksplosionen skete omkring klokken 23.30 lokal tid (17.30 dansk tid).

Tianjin ligger cirka 150 kilometer sydøst for Beijing. Der bor omtrent 15 millioner mennesker i byen og dens omegn.

/ritzau/