Kraftig eksplosion ryster Somalias hovedstad

En kraftig bilbombe er eksploderet i en travl gade i centrum af Somalias hovedstad, Mogadishu. Mindst Tre politifolk meldes foreløbig dræbt og otte såret ifølge nyhedsbureauet Reuters.

En politimand fortæller nyhedsbureauet AFP, at inden bilbomben eksploderede, var en bil kørt forbi, hvorfra der var blevet skudt ud gennem sideruderne.

Målet var tilsyneladende en somalisk regeringsembedsmands bil, og beskydningen blev besvaret af sikkerhedsfolk.

- De bevæbnede mænd, der kørte i bilen, angreb denne embedsmand, og der opstod skudvekslinger. Så fulgte et meget stort brag, siger Abdi Mudey, der var øjenvidne til begivenhederne.

De fleste ofre er tilsyneladende civile.

En politimajor, der befinder sig på gerningsstedet, siger ifølge Reuters, at han forventer, dødstallet vil stige.

- Det er et travlt sted med hoteller og supermarkeder. De fleste af ofrene er fodgængere. Antallet vil ret sikkert stige, siger han.

En meget stor røgsky kunne ses rejse sig over byen lige efter eksplosionen, og der kunne høres skudsalver.

Det står ikke umiddelbart klart, hvem der står bag eksplosionen og skyderiet, men den rabiate milits Al Shabaab, der har forbindelser til al-Qaeda, har tidligere stået bag lignende eksplosioner.

Al Shabaab blev fordrevet fra Mogadishu i midten af 2011, men den militante bevægelse har stadig kontrol over større landområder, hvorfra islamisterne forbereder angreb.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip