Kraftig regn sender stribe af biler ind i autoværn

Flere bilister i Sydøstjylland har lørdag formiddag haft følelsen af at køre på is.

Det skyldes fænomenet "aqua-planing", hvor store mængder regn på vejbanen betyder, at bilerne helt slipper kontakten med asfalten.

- Vi har haft syv-otte tilfælde af "aqua-palning", hvor bilerne snurrer rundt og rammer autoværn, siger vagtchef ved Sydøstjyllands Politi Bent Hedeager Nielsen til Ritzau.

- I en periode har det regnet så meget, at vandet ikke kan nå at trænge væk fra vejen. Det er fuldstændig som at køre på glat is. Bilen slipper fuldstændig, siger vagtchefen og understreger, at ingen er kommet alvorligt til skade ved ulykkerne.

Således ser det ud til, at weekendens voldsomme regnvejr indtil videre er gået hårdest ud over beboere og bilister i Sydøstjylland.

Kort før klokken 11 beretter ingen andre politikredse i hvert fald om større trafikale problemer grundet uvejret.

DMI har varslet risiko for skybrud og torden i løbet af lørdagen. Størst er risikoen på Sjælland, Fyn og i Sønderjylland, siger vagtchef Thyge Rasmussen fra DMI.

- Men på nuværende tidspunkt er det svært at sige meget andet, end at man nok skal forberede sig på, at skybrud vil indtræffe rundt omkring. Så hvis man har udsatte ting, må man hellere se at få dem sikret, siger vagtchefen.

Ifølge DMI medfører kraftig regn fare for oversvømmelse af lavtliggende områder og kældre, vand på kørebaner og i viadukter samt nedsat sigtbarhed.

Temperaturerne bliver lørdag mellem 18 og 23 grader, mens det bliver lidt køligere i Nord- og Vestjylland med temperaturer omkring 14 grader.

Der bliver jævn til hård vind fra øst og nordøst, ved kysterne stedvis kuling.

/ritzau/

Dagens Gossip