Kraftig snestorm i USA: 1800 flyafgange er aflyst

En kraftig snestorm har ramt den nordøstlige del af USA, og vintervejret ventes at blive endnu værre i løbet af natten til fredag lokal tid.

Indbyggere i delstaterne New York og New Jersey opfordres til at blive indendøre, og hundredvis af flyafgange er allerede blevet aflyst eller forsinket på grund af snevejret.

Ifølge hjemmesiden FligtAware, der overvåger flytrafikken, er 1807 flyafgange aflyst, mens 4536 afgange er blevet forsinket. Værst ser det ud i Chicagos internationale lufthavn samt Newark Liberty International Airport i New Jersey.

New Yorks tre store lufthavne gør sig klar til de mange strandede flyrejsende.

- Vi har nogle få hundrede senge i hver lufthavn, hvis nogen skulle beslutte sig for at overnatte, siger Thomas Bosco, talsmand for den myndighed, der styrer New Yorks LaGuardia-lufthavn samt Newark og John F. Kennedy International Airport.

Meteorologerne forventer, at temperaturerne i delstaten New York i løbet af det kommende døgn falder til minus 12 grader, mens der kan falde op til 25 centimeter sne.

Vintervejret viser sig for alvor i løbet af torsdag aften og natten til fredag lokal tid, lyder det.

- Vi får masser af sne, blæsevejr og reduceret sigtbarhed, siger Kim Buttrick, meteorolog ved den nationale vejrtjeneste i USA.

Snestormen bliver den første store udfordring for New Yorks nye borgmester, Bill de Blasio. Arbejdet med at få gravet amerikanerne ud af tidligere snestorme har givet problemer for tidligere borgmestre i USA's største by.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip