Kraftige skududvekslinger ved moske i Cairo

Det er stadig ikke klart, om de egyptiske sikkerhedsstyrker, der har omringet moskeen, reelt er i gang med at storme den. Der bliver ifølge nyhedsbureauet Reuters udvekslet skud mellem sikkerhedsstyrkerne uden for moskeen og Morsi-tilhængere inde i moskeen. Reuters skriver også, at der også bliver skudt i selve moskeen.

Lørdag eftermiddag har sikkerhedsstyrkerne også forsøgt at holde civile Morsi-modstandere, der også opholder sig ved moskeen, på afstand, men tidligere blev der også vist billeder af folk fra moskeen, der løber ud.

Op mod 1.000 personer har siden fredagens sammenstød på Ramses-pladsen opholdt sig i moskeen, hvor politifolk også har været inde i et øjensynligt forsøg på at forhandle en fredelig slutning og få dem til at forlade stedet

Ifølge BBC har myndighederne også tidligere lørdag lovet frit lejde til de, der ønskede at forlade moskeen. En gruppe kvinder har ifølge CNN taget imod dette tilbud og er blevet set forlade moskeen.

Billeder på TV viser tilsyneladende også, at der bliver skudt fra moskeens minaret og ubekræftede rapporter har også tidligere sagt, at der er våben som automatrifler og tungere automatvåben i moskeen.

Ifølge billeder fra TV-stationen CBC, lader det til, at der blev skudt fra minaretens top, skriver AFP.

Ramses-pladsen var fredag scene for de blodigste kampe og flere dusin tilhængere af Det Muslimske Broderskab og Mohamed Morsi blev dræbt af sikkerhedsstyrker, da tilhængere der fulgte der Det Múslimske Broderskabs opfordring til demonstrationer, samlede sig på pladsen.

Samtidig blev en politistation angrebet i udkanten af pladsen.

Mindst 170 mistede livet under lørdagens uroligheder der ikke blot fandt sted i Cairo, men også talrige andre byer i Egypten.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip