Kraftigt regnvejr rammer Syddanmark

Skrevet af admin

26/12/2015

Dagens topnyheder

Den hvide jul kom aldrig rigtig på tale, og anden juledag har vejrguderne så valgt at sætte trumf på ved at vride den store karklud over det danske julelandskab.

Dagen igennem er der faldet kraftig regn i den sydlige del af landet, og i aften og nat er det nordjydernes tur til et ufrivilligt brusebad.

- Det regner meget mange steder, og det kommer til at regne en del i Nordjylland og Vendsyssel i løbet af aftenen, konstaterer vagtchef hos DMI Lars Henriksen sidst på eftermiddagen over for Ritzau.

DMI's officielle målinger viser, at det har regnet mest i det sydvestlige Jylland, hvor der flere steder er faldet over 45 millimeter regn siden morgenstunden.

- Hvis man sammenligner med, hvad de normal får i december, så ligger de omkring 79 millimeter. Så de steder, hvor der er faldet over 40 millimeter, har man fået en halv måneds regn på et halvt døgn.

- Det er meget, og det skaber problemer, konstaterer Lars Henriksen.

På Lolland-Falster er der flere steder målt over 30 millimeter regn, mens regnmængderne på Sjælland har været værst i den vestlige del, hvor der er faldet mellem 20 og 30 millimeter.

Trods de store mængder vand har det været overskueligt, hvad regnen har medført af ekstraopgaver for politiet.

Der meldes om enkelte færdselsuheld, som dog ikke entydigt kan tilskrives vandmængderne.

I Vordingborg har vandmængderne betydet, at man har måttet lukke Brovejen.

Hos DMI vurderer Lars Henriksen, at den værste del af uvejret er overstået.

- De store mængder regn, man har set nede i Sydvestjylland, tror jeg ikke, man kommer til at se mere, men der kan godt komme en del nedbør i Vendsyssel, og en overgang kan det også gå over til at blive slud eller sne, siger han.

/ritzau/