Krag afviser advarsel fra lægeforening

»Den lægefaglige vurdering i forhold til patienterne vil fortsat være lægens. Det er ikke ønskeligt, at hverken jeg eller regionerne skal prioritere lægernes opgaver. Jeg kan ikke genkende, at lovforslaget indeholder den slags beføjelser,« siger hun.

Udmeldingen kommer som reaktion på udtalelser fra formanden for Praktiserende Lægers Organisation (PLO), Henrik Dibbern, der kritiserer regeringens lovforslag for at fratage lægerne muligheden for selv at afgøre, hvilke opgaver de finder nødvendigt at bruge mest tid på.

»Det største problem er, at lovforslaget giver sundhedsministeren meget brede bemyndigelser. Situationen er den, at ministeren med dette lovforslag får mulighed for at bestemme, hvilke opgaver lægerne skal prioritere, og hvilke de ikke skal prioritere,« siger Dibbern, der fredag fremlagde foreningens mening om sundhedsministerens lovforslag.

Torsdag aften besluttede PLO på et bestyrelsesmøde at indsamle lægernes ydernumre. Det betyder, at organisationen kan træde ud af aftalen med regionerne, og uden en aftale, skal danskerne til at betale for deres lægebesøg.

»Jeg tør godt sige, at borgerne skal forberede sig på at betale for at gå til lægen, hvis ikke de ændrer det lovforslag,« siger Henrik Dibbern.

Sundhedsminister Astrid Krag har dog garanteret, at danskerne ikke får en ekstra regning, hvis de praktiserende læger gør alvor af deres trusler og opsiger aftalen med det offentlige.

Et eventuelt regeringsindgreb forventes vedtaget i slutningen af juni.

Dagens Gossip