Krag afviser lægerygter om pisk og gulerødder

En økonomisk pisk til læger, der sender for mange patienter videre i sundhedssystemet, eller en gulerod til læger, der henviser få, bliver ikke en del regeringens lovforslag i konflikten mellem de praktiserende læger og regionerne.

Det slår sundhedsminister Astrid Krag (SF) fast, efter at Jyllands-Posten har fået aktindsigt i et notat, der viser, at regeringen og Venstre ønsker en bedre styring af, hvor mange patienter de praktiserende læger henviser til sygehusene.

- Lovforslaget giver mulighed for at følge lægernes henvisningsmønstre, men det er ikke sundhedsloven og dermed ikke lovforslaget, der regulerer økonomiske sanktioner, siger ministeren.

Jyllands-Posten skriver ellers, at notatet viser, at parterne til det formål kan gøre brug af muligheden for at give en økonomisk straf til læger, der henviser for mange patienter, eller en belønning til læger, der henviser få.

- Jeg har ingen planer om, at der skal indføres økonomiske incitamenter i forhold til henvisninger, og i praksis er det i øvrigt sådan, at det er regionerne og lægerne, som skal aftale det, før det overhovedet kan komme på tale, siger hun.

- Jeg er ikke så optaget af pisk og gulerødder, men mere af, om patienterne får den rette behandling. Og det betyder også, at der skal være en nogenlunde ensartethed i de praktiserende lægers henvisninger til det øvrige sundhedsvæsen, siger sundhedsminister Astrid Krag.

/ritzau/

Dagens Gossip