Krag tilfreds med hurtigere kræftbehandling

Opgørelsen fra Statens Serum Institut viser, at 73 procent af patienterne i andet kvartal af 2013 fik tilbudt behandling inden for standardforløbstiden, en lille stigning i forhold til det foregående kvartal.

»Som patient er det altafgørende, at man får en hurtig afklaring på, om man lider af en kræftsygdom, og hvis det er tilfældet, kommer hurtigt i behandling. Derfor er jeg naturligvis glad for, at flere patienter behandles inden for de forløbstider, som Sundhedsstyrelsen anbefaler,« siger Astrid Krag i en skriftlig kommentar.

Ministeren lægger dog ikke skjul på, at visse kræftformer halter bagefter. Eksempelvis får kun godt halvdelen af brystkræftpatienterne behandlingen inden for de 27 dage, som Sundhedsstyrelsen anbefaler. Her er der tale om et markant fald i forhold til første kvartal.

»Mange patienter med brystkræft bliver ikke behandlet inden for de frister, som angives i pakkeforløbene, og udviklingen går tilsyneladende i den forkerte retning i visse regioner. Det har jeg en klar forventning om, at regionerne er i gang med at rette op på,« siger Astrid Krag.

Hun har nu bedt regionerne om at redegøre for, hvilke initiativer de vil tage og allerede har taget for at sikre, at flere kræftpatienter kommer i behandling inden for de tidsfrister, som lægevidenskaben har fastsat.

Dagens Gossip