Krav: Kortere sommerferie til lærerne - og mere arbejde på skolen

Lærerne i Norge kan muligvis se frem til en kortere sommerferie og mindre arbejde derhjemme.

I hvert fald hvis det står til de norske kommuner i Kommunesektorens organisation, KS, der er arbejdsgivere for lærerne.

Here er man lige nu i gang med forhandlingerne om ændringer i lærernes arbejdstid, og der er lagt op til forandringer, skriver avisen VG.

- For en skole, som skal lægge vægt på kvalitet og kompetanceudvikling er det uhensigtsmæssig, at op mod en tredjedel af lærernes arbejdstid tilbringes uden for skolen, uden for det faglige miljø, uden kolleger og uden elever, mener Per Kristian Sundnes, der er forhandlingsleder hos KS.

Han lægger vægt på, at lærerne frem over skal rette stile til på skolen, hvor de også skal sidde og forberede sig.

Samtidig kræver KS, at lærernes ugentlige arbejdstid sættes ned fra de nuværende gennemsnitlige 43 timer - mod at de til gengæld arbejder flere uger om året. Herunder med en kortere sommerferie til følge.

- Ved at lægge arbejdet, som ikke er direkte tilknyttet undervisningen, uden om elevåret, får lærerne en mindre belastet hverdag. Dette vil gavne undervisningen, mener Per Kristian Sundnes.

Det betyder konkret, at lærerne skal have inddraget en del af deres sommerferie, hvor de så kan sidde på skolen - uden elever - og forberede det kommende skoleår.

De norske lærere er uenige, og mener det er forkert at binde lærernes arbejdstid på skolerne. Det mener lærerne kan forringe kvaliteten af undervisningen.

Man håber at have en aftale på plads inden nytår.

Hvad mener du? Skriv din mening her:

Dagens Gossip