Krav om dødsstraf til bombeband fra Boston Marathon

Den amerikanske anklagemyndighed vil kræve dødsstraf til Dzokhar Tsarnaev fra Boston Marathon, hvis han findes skyldig i at have placeret de bomber, som dræbte tre og sårede 264 sidste år, oplyser USA's justitsministerium.

Den amerikanske justitsminister siger i en erklæring, at han har givet bemyndigelse til anklagerne i sagen om at søge dødsstraf på grund af sagen sagens væsen og de omfattende skader.

Dzokhar Tsarnaev, som er 20 år i dag, har tidligere sagt, at ingen international terrorgruppe var med til udføre de dødelige bombeanslag den 15. april 2013.

Han har desuden forklaret, at det var hans nu afdøde 26-årige storebror, der var hjernen bag de to bomber ved maraton-mållinjen.

Dsjokhars storebror, Tamerlan Tsarnaev, blev skudt og dræbt af politiet efter en større menneskejagt.

Det lykkedes lillebroren at undslippe politiet i første omgang, men han blev senere fanget hårdt såret af skud. Han gemte sig i en båd, der stod på en trailer i en baghave i Watertown ved Boston.

En tidsfrist for at søge dødsstraf i sagen udløser fredag.

Tsarnaev har erklæret sig ikke skyldig i sagen, som er den værste af sin art siden Den 11. september 2001.

Det har taget syv måneder at forberede retssagen.

Holder har sagt, at han ikke er forkæmper for dødsstraf, da han mener, at det kun er i ringe omfang, at den forebygger vold og kriminalitet. Han har som justitsminister siden 2009 givet bemyndigelse til dødsstraf i 36 sager.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip