Krav om flygtningelandsby kan føre til mindre asylpakke

Søndag aften sætter blå blok og Socialdemokraterne sig atter om forhandlingsbordet i håbet om at gennemføre nye asylstramninger.

Men det er stadig spørgsmålet om, hvorvidt oprettelse af flygtningelandsbyer skal være en del af aftalen, der skiller partierne. På den ene side står Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne og vil have dem oprettet - på den anden resten af blå blok, der holder igen.

- Vi er tæt på en aftale, vurderer jeg. Og det er kun godt, for vi står i en situation, hvor der er behov for at stramme gevaldigt op i systemet, lyder det fra integrationsminister Inger Støjberg (V) på vej ind til forhandlingerne.

Regeringen er ikke klar til flygtningelandsbyerne, da der ikke er nogle beregninger på, hvad de vil koste.

Samtidig har Socialdemokraterne tilsluttet sig Dansk Folkepartis krav om at fjerne flygtninges retskrav til straks at få en bolig i den kommune, de bliver henvist til.

- Nu skal vi først se det socialdemokratiske forslag. Men jeg vurderer, at vi er relativt tæt på en aftale, siger Inger Støjberg.

Det vækker glæde hos Dansk Folkepartis integrationsordfører, Martin Henriksen, der dog stadig mener, at parterne er langt fra hinanden.

- I Dansk Folkeparti er vi altid glade, når andre partier lader sig inspirere af vores politik. Vi har tidligere foreslået, at flygtninge ikke længere skal springe over i boligkøen, siger Henriksen og tilføjer:

- Jeg er usikker på, om vi kan nå at finde hinanden her til aften. Men nu må vi se. Der er rigtig mange gode punkter på bordet.

DF har tidligere foreslået at lægge de ting, man ikke er enige om, til afstemning i Folketinget, hvis man ikke snart finder fælles fodslag om en fuldstændig aftale.

- Hvis vi ikke kan blive enige, fordi regeringen vurderer, at der ikke er behov for yderligere stramninger, og derfor trækker en aftale ud, så er det en mulighed at stemme om det, vi kan blive enige om. Så skal vi nok stemme for, siger Martin Henriksen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip