Kravene til de svageste grupper af flygtninge skærpes

Det er ikke kun de spontane asylsøgere, der kommer til at mærke, at Danmark strammer udlændingepolitikken. Regeringen vil også skærpe kravene til kvoteflygtninge, som Danmark efter aftale med FN modtager cirka 500 af om året.

Denne gruppe udvælges i flygtningelejre og regnes blandt verdens svageste.

I fremtiden skal de dog vælges efter en vurdering af hvor let eller svært, det vil være at integrere dem, skriver Jyllands-Posten tirsdag.

- Det er tudetosset ikke at tage de flygtninge, som har de største chancer for at falde til i Danmark. Der skal i højere grad lægges vægt på kvalifikationer i retning af, om man kan lære sproget, tage en uddannelse og få et arbejde.

- Hvis nogen har svært ved at falde til i Danmark, kan de måske have lidt nemmere ved at falde til i andre lande, siger integrationsminister Inger Støjberg (V) til Jyllands-Posten.

Hun begrunder de skærpede krav med et ønske om at hjælpe de svageste, men stramningen møder dog kritik fra Enhedslisten og De Radikale.

- Det strider mod hele tanken med kvoteflygtningesystemet, når man ser på, hvem der kan bidrage mest til den danske bundlinje, frem for hvem der har mest brug for beskyttelse, siger Johanne Schmidt-Nielsen (EL).

Dansk Flygtningehjælp kalder det "principielt betænkeligt", at man risikerer at efterlade en restgruppe i lejrene.

/ritzau/

Dagens Gossip