Kravitz: Kærlighed, kvinder og Christiania

Skrevet af admin

22/09/2014

Dagens topnyheder

"Strut" synger Lenny Kravitz i titelnummeret på sit 10. studiealbum, der udkommer mandag den 22. september.

En titel, der har stor betydning for den 50-årige sanger, der har hits som "American Woman" og "Are You Gonna Go My Way".

 - "Strut" (at bevæge sig med stolthed, red.) handler om at være den, man er. Det skal vi alle sammen være, og vi skal være stolte af det. Vi er alle sammen forskellige, og vi er alle sammen lidt sære. Men man skal turde rette ryggen og være stolt af det, siger Lenny Kravitz og uddyber:

- Vi bliver på mange måder fortalt, at vi skal passe ind. Men det er der ingen grund til. Hvad er det, vi skal passe ind i?, spørger han retorisk.

Som yngre var han også selv igennem en periode, hvor han troede, at det var nemmere at rette sig ind efter, hvad andre forventede af ham og mente, at han skulle være.

- Jeg prøvede det selv, da jeg gik i skole. I et par måneder prøvede jeg virkelig at passe ind, men så gik det op for mig, hvor åndssvagt, det var, fortæller sangeren, der har lagt ønsket om at være som alle andre på hylden for længst.

- Jeg vil sige, at jeg hviler ret meget i at være mig. Det betyder ikke, at det er nemt eller at jeg er bedre end andre, men jeg har tillid til mig selv. For nogle er det noget, der kommer med alderen, men jeg har egentlig haft den selvtillid siden, jeg var ret ung, siger sangeren, der godt kan se en forklaring på, hvorfor han har turdet at være sig selv.

- Jeg har haft en familie, der har opfordret mig til at tro på mig selv og som har støttet mig i at være noget unikt, og det tror jeg er en god start. Det er noget, jeg også har givet videre til min datter. Hun er også stolt af den, hun er, fortæller han.

At have selvtillid i bagagen er også noget, han sætter pris på hos det modsatte køn.

- Jeg bliver tiltrukket af stærke kvinder. Jeg voksede op med dem, så derfor er det virkelig vigtigt for mig, siger Lenny Kravitz, der i sommer fyldte 50 år. Men alderen er bestemt ingen hindring for sangeren, der med egne ord har det bedre end han nogensinde har haft det før.

- Jeg har mere erfaring både som sangskriver, sanger og som performer, jeg kan mærke, at jeg har udviklet mig musisk. Både fysisk, psykisk, spirituelt og mentalt føler jeg, at jeg har det bedre nu end jeg nogensinde har haft før.

- Det er et virkelig dejligt sted at være og at vide, at det ikke er sådan, at jeg tænker, at jeg havde mit højdepunkt for 20 år siden, siger han.

Alderen får da heller ikke Lenny Kravitz til at drosle ned på sine aktiviteter. I de seneste år har han både kunne ses på det store lærred som skuespiller i film som "Precious" og "Hunger Games", og snart vil han kunne opleves på en storstilet turné i Europa.

Danmark er dog ikke på listen over lande, han i første omgang har tænkt sig at besøge.

- Jeg er sikker på, at jeg vil komme forbi i anden runde af min Europa-turné. Jeg elsker Danmark, og det vil jeg altid gøre. Jeg elsker gaderne, og i har så meget fantastisk design. Folk er afslappede og virkelig cool, fortæller Lenny Kravitz.

- Jeg har faktisk været en del i Danmark, vi spillede der en del, så jeg har mødt en masse mennesker og fået nogle gode venner. En del af dem bor på Christiania. Jeg har haft det ret sjovt i Danmark, og jeg glæder mig til at komme tilbage, siger han.

Albummet "Strut" udkommer den 23. september.

Newspaq