Kravitz skal finde fordums styrke i skoven

Skrevet af admin

06/08/2015

Dagens topnyheder

Kærlighedskrigeren Lenny Kravitz, der for mange er blevet et sexsymbol, kan torsdag aften fejre, at han i en kvart menneskealder har begået sig som aktiv musiker.

Det sker, når den 51-åriges verdensturné slår vejen forbi Smukfest i Skanderborg, hvor han både kan præsentere det nye album "Strut", men også udfolde sit 25 år lange musikalske repertoire.

Desværre for multi-instrumentalisten Kravitz har hans tiende og nyeste plade "Strut" ikke vundet anmeldernes gunst, som fordums plader formåede at gøre.

Efter det første sus begynder det at blive noget anstrengende at lytte sig gennem gentagelserne, der er opbygget efter helt den samme formel, og i sidste ende bliver fremført rutinepræget, skrev musikmagasinet Gaffa i deres anmeldelse af albummet og fortsatte:

- "Strut" lyder som noget af en midtvejskrise for den 50-årige retrorocker.

Det nyeste album i rækken spiller på den streng, der har været gennemgående i Kravitz' karriere - han er i den absolutte hovedrolle. Både som sanger, musiker, sangskriver og producer.

Sådan har det været, siden han begyndte at dyrke musikken i fødebyen New York, som albummet er en hyldest til.

Pladeselskabet Virgin opsnappede en yngre Kravitz, og gav ham frie rammer på debutalbummet "Let Love Rule" fra 1989.

Albummet står på skuldrene af fortidens rock-titaner og trækker kraftigt på inspiration fra Beatles, Jimi Hendrix og Led Zeppelin.

To år efter fulgte han op med "Mama Said", der klarede sig ok på salgshylderne, men kommercielt ikke når opfølgeren "Are You Gonna Go My Way", der udkom i 1993, til sokkeholderne.

Titelnummeret fra "Are You Gonna Go My Way" er en af Kravitz' allerstørste hits og vil uden tvivl fyre op under bøgeskoven, når han indtager scenen 23.45.

Men mon ikke der også bliver plads til at grave ned i bagkatalogets andre træffere som "Fly Away", "American Woman", "Again", "Lady", "I´ll Be Running", "Dig In" og "Stand By My Woman".

/ritzau/FOKUS