Kreativ benzinbogføring brugt til svindel med dansk bistand

En ansat ved et hjælpeprogram i Mozambique har gennem kreativ bogføring af benzin svindlet med danske midler fra udviklingsbistanden.

Det oplyser Udenrigsministeriet i et notat fredag.

Svindlen er begået af den ansvarlige for bilparken hos hjælpeorganisationen Population Service International, PSI.

Ngo'en står for et socialt markedsføringsprogram, der indgår i et program for sundhed, ernæring, hiv og aids, som har modtaget 450 millioner kroner fra det danske udviklingssamarbejde, Danida, i perioden 2012-2015.

Den ansvarlige har ifølge notatet overdrevet den mængde benzin, som organisationen har modtaget fra olieselskabet Total.

Det er blandt andet sket ved at opliste fiktive køretøjer, betale benzin for biler, der ikke er blevet påfyldt, og betale for mere benzin, end der er plads til i den enkelte bil.

Svindlen er opdaget af PSI's revisorer, som opgør tabet til 224.128 danske kroner, hvoraf Danidas andel er 62.876 kroner.

Den ansvarlige er blevet afskediget, og PSI har meldt vedkommende til politiet. Organisationen vil også forsøge at få erstatning fra såvel den afskedigede som Total.

PSI har samtidig ophævet kontrakten med det franske olieselskab.

Ifølge notatet vil Udenrigsministeriet følge op på sagen, når der forelægger nye informationer.

Danida har i perioden 2012-2015 støttet PSI's program med 25 millioner kroner, som er blevet tilført organisationen via den hollandske ambassade.

/ritzau/

Dagens Gossip